Merhaba ebonsa;
Bunlar Ficus benjamina ve Alacalı olan da Ficus benjamina starlight. Çok tatlı görünüyorlar. Umarım kısa zamanda köklenirler ve büyüyüp gelişerek seni mutlu ederler. Bonsai yapmayı düşünmüşsün. Senin için çok sevindim. Yalnız çeliklerin çok ince ve henüz küçükler. Bonsaide gövdenin kalın olmasını isteriz. Eğer ille de bunları bonsai yapacağım dersen, o zaman yaklaşık 5 sene beklemelisin. Çünkü F. benjamina çok yavaş kalınlaşan bir gövdeye sahiptir.
Bu durumda onları köklendirip uygun yapıda bir toprağa dik. Daha sonra onları büyütürken bir yandan da kendine sevdiğin türde bir fidan al. İçmekan için uygun bir çok türün yanı sıra dışmekanda bahçede veya balkonda bakabileceğin ağaç türleri mevcut. Kendine sor; ben hangi ağaçları daha çok seviyorum? Söğüt dene, seni epey oyalar ve emin ol sıkılmaya bile zaman bulamazsın. Ya da çam türleri seviyorsan ardıç neden olmasın?... İçmekan isterim dersen sana önerim; kolayca bulabileceğin Shefflera dır. Ben bir Shefflera denemesine yeni başladım. Gelişmeleri ordan takip edebilirsin. Forumda bir çok bonsai ile ilgili yazılar var. Seni temin ederim hepsi birbirinden kıymetlidir. Günlük hayatta aklına takılabilecek tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin. Bulamadım dersen bizler burdayız. Sana her zaman yardım ederiz. Bonsailerle sana iyi eğlenceler dilerim...