Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a1919
Sayın sosyalci,
Odamın en güzel yerine koydum demişsiniz benim bildiğim ortanca dış mekan bitkisi. Benimki balkonda duruyor bir çok arkadaşın da bahçesinde var. Belki içerde böyle bir tepki vermiştir. İmkanınız varsa balkona çıkartmanızı öneririm. Yine de canlanmazsa sakın atmayın. Benimki her sene sonbaharda bütün yapraklarını döküyor, kupkuru dalları kalıyor. Baharda tekrar canlanıyor. Umarım ölmez.
|
İlginiz için teşekkür ederim, ne yazık ki ortencaların hoşlandığı gölge bir balkonum yok, benim ortancam sera malıydı (ithal sanırım) ama şimdi ne yazık ki kupkuru hiç bir hayat belirtisi yok, en son olarak aspirin, b 12 vitamini hapı, kükürt ve hümik asit kulladım, zaten atmaya kıyamıyorum biricik kızımın hediyesi bana, ama öyle kupkuru görünce içim parçalanıyor, Kırşehir'de yaşıyorum buranın güneşi ve şu günlerdeki rüzgarlar o kadar yakıcı ki güneş bitkisi olan güllerimin bile balkonda yaprakları, çiçekleri kavruldu, oysa ki o kadar itina gösteriyorum, bu arada balkonum da küçük birde bahçem var,1 adet 40 cm boyunda mavi ladin, 1 adet baston gül, 6 kök minyatür gül, 5 tane yediveren gül, 3 tane yıldız çiçeği, 3 tane karanfil, 3 tane alpin karanfili, 2 adet kıl biber 4 adet çeri domates,1 saksı fesleğen, 1 er saksı sarımsak ve soğan, bunlar balkonum da yetiştirdiklerim hepsi saksıda, ne yazık ki son rüzgarlarda çiçeklerim kavrulmuş, evimin içinde de bir sürü türden iç mekan bitkisi var, diyeceğim o ki ne yazık ki ortancayı içerde büyütmeliyim, son olarak 2 gün önce 2 yeni ortanca fidesi aldım üzeri tomurcuklu yalnız fideler epey uzun sanırım epey eskiler, yanmış sığır gübresi karışımlı toprak ve torfa diktim, fide topraklarını dağıtmadan, (az miktarda da ziraat mühendisinin tavsiyesi üzerine güllerim için aldığım mavi renkli granül, granül hümik asit ve kükürt karışımlı gübreden verdim) hergün suluyorum ve üzerine su fıffıslıyorum bakalım sonuç ne olacak?
Bu arada önceki mesajımda sormuştum bu ortancanın köklerini iyice yıkadım ben güvercin gübresinden arındırmak için bu esnada minik renkli toplar buldum sıkınca içinden su çıkıyordu bu ne olabilir? Son olarakta ortanca fidelerinde küçük olanmı makbul yoksa üzeri tomurcuklu ağaçsı bölümü çok olan uzun olanlarmı?