View Single Post
Eski 16-06-2010, 23:20   #4
karinca70
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Su temizliği

Yaz sıcağında havuzun oksijen dengesini sağlamak üzere; su fıskiyesini çalıştırdım. Ayrıca su fıskiyesinin ucuna led ışıklı aydınlatma başlığını da taktım.

Ayrıca filtre motorunu temizledim. Filtre bidonunun içini temizledim. Elyaf götürmeyi unutmuşuz, elyaflı bir yastığı söküp içindeki elyafları da filtre bidonuna doldurduk. Havuzun yanında (eski yapay dere yatağının olduğu yere) bir küçük çukur açtık. Filtre giriş ve çıkış hortumlarına uygun şekilde filtreyi toprağa gömdük (Filtre ne kadar az yüksekte olursa o kadar yüksek debide çalışacağı için ve görsel olarak az yer kaplaması için). Filtrenin çıkışını da havuzun içine hortumla su şırıltısı olacak şekilde yerleştirdim. Bu da oksijen dengesi için iyi olacak.

Havuzu mümkün en dolu olacak kadar doldurduk. Babam havuz şiltesinin seviyesinin üstünde betonlama yapmış, bu yüzden tam doldurmak mümkün olmayacak. Bu 5-10 cmlik farkla balıkların sudan atlaması engellenmiş, bahçede aşırı yağmurların havuza dökülmesini engellemiş olacak. Ayrıca babam betonlamayı; havuz dışına doğru aşağı eğimli olarak yapmış. Bir sonraki tatilde havuz üstündeki betonun üstüne dere ve şelaleden kalan kayrak taşlarını çimentoyla yapıştıracağım inşallah.

Eklenen Resimler

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön