Bakım zamanı
22-26 Mayıs 2010
Yaklaşık 2 sene sonra süs havuzunu temizlemek ve bahçedeki gül ve meyveleri düzenlemek için 3 iş günü ve 2 haftasonu olmak üzere 5 günlük izin alıp memlekete gittik.
Yanımda 30 tanesi bodur gül olmak üzere toplam 70 gül ve 10 asma fidanı ve yeteri miktarda gübre ile otobüsle yolculuk yaptık.
Memlekete ulaştığımızda bahçede ilk olarak havuzu kontrol ettim. Şelale ve dere kaldırıldıktan sonra; babamın yine benim isteklerim yerine betonlama içgüdüsüyle ekstra betonlama yaptığını gördüm.
Havuzun içi yosun kaplamış su dolu ve nilüferlerle kaplıydı. Su seviyesi orta düzeydeydi, balıklar görünmüyordu. Akşamüstü yem verdikten yarım saat sonra balıkların canlı olduğunu gözlemledik.
Bahçede önceki yıllara göre daha az ot vardı ve bir sürü kuş ölüsü vardı. Daha sonradan yeni belediye başkanının mezarlıkla sınır olan bahçemizin yanındaki mezarlıktaki otları yoldurmak yerine ot ilaçlaması yaptırdığını öğrendik.
Kamelyadaki sarmaşık güller sonbahardaki gübrelemenin de etkisiyle yüzlerce gül açmış durumdaydı.
Düzenleyen karinca70 : 16-06-2010 saat 22:15
|