View Single Post
Eski 16-06-2010, 01:10   #23
FIRUZAN
Ağaç Dostu
 
FIRUZAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 448
Talking

Sayın kgursan;
Geçen yaz Mutlu Bey'den aldığım lilium soğanlarını saksıya uygun bir şekilde diktim.ekim ayında da saksıları bahçeme toprağa gömdüm.Bunu yapmamdaki amacım haziran böceklerinin lavralarının belki soğanlarımı yer diye korkmamdı saksılarla gömdüm bakim ne olacak diye.kışı bu şekilde geçirdiler.Burhaniye'de çok yağmur yağmasına rağmen bahçem geçirgen bir toprağa sahip olduğu için 10 soğanımında hiçbiri çürümedi. İstanbul'dan 15 mayıs gibi geldim hepsinin tepesinde 3 tane çiçek kokuları candium gibi değil ama güzel kokuluydular.
saksıları toprakdan çıkardım kokusu gelsin diye balkonuma koydum çiçeklerimin sefasını sürdüm kısaca şimdi çiçekler soldu düştüü,arada bir suluyorum. Artık yapraklarıda sararmaya başladııı bir tanesini saksıdan çıkardım bakim durum nedir diye ? Soğan ilk aldığımdan daha küçülmüş fakat aldığımda da sizden gelen soğanlar kadar büyük değildi.
Sorum bu soğanları yapraklar iyice sarardıktan sonra saksıdan çıkarmalımıyım saklamalı mıyım ? Yoksa öylece saksıda kalsın ekimde giderken gene bahçeyemi gömmeliyim soğanın küçülmesi nedendir bu arada sizin gönderdiğiniz gibi bununda gövdelerinde köklenme var ama daha değişik bir cins heralde
teşekkürler

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön