Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 16-06-2010, 00:12   #4
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Ertop Mesajı Göster
Halil bey,
aşıların gelişimini dikkatlice izliyorum. Aşı macunu ile yapmış olduğum aşıların gelişmediğini gördüm. vardığım tanı aşı macununun aşı bölgesini yaktığı ve aşıların kaynamasını engellediği. Çünkü aşı bölgesini bağladıktan sonra kesilen kısmı toprakla kapladığımız aşılarda çok büyük gelişme var. Bu aşılar hızla gelişiyor ve büyüyor. Aşı macunu ile yapılan aşılarda ise gelişme çok yavaş ayrıca zamanla sürgünlerin kuruduğunu gördüm. bundan sonraki aşılarımda aşı macunu kullanmadan deneyeceğim. veya kimyasal olmayan maddeler bal mumu gibi. denemelerimizden sonra iyi bir tecrübe kazanırız herhalde. selamlar
Name:  aşıdosyası3 (2).jpg
Views: 6677
Size:  55.7 KB

Böyle bir durumu yaşamış olmalısınız. Şimdi uyanması gerekirdi. Büyük ihtimalle uyanmayacak.
Bu arkadaşımın yaptığı _aşılamada deyimlidir_ aşı, halbuki aynı metotla diğer birçok aşıda başarılı olmuştu.

Ben bu kadar yoğun kullanmıyorum. Yoğun kullanmadan kaynaklanıyor olabilir. Dediğiniz çok doğru,

aşı macunu sürüldüğü bölgede, bitki öz suyunu tutarken, hastalık ve zaralılara karşı korurken, aynı zamanda o bölgede yeşil doku (kabuk) tabakası bırakmıyor. Bu olumsuz gibi görünebilir.

Ama çeliğinizi (aşınızı) güçlendiren bir şey.

Eskiden bezle sarar çamur ya da ıslak hayvan gübresi sarardık. Üzerine ara sıra su dökerdik.

Bazen böceklenir bazen hastalanır tutmazdı. Genelde tutardı.

Benim deneyimime göre bazı aşıların tutma olasılığı düşük. Örneğin bademe erik aşısı ya da badem çevirme aşısı gibi...

Burada aşı macunu kullanılırsa tutma oranını çok düşürüyor. Hatta hiç tutmuyor.

Belki ben yanılıyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön