Konu: Ficus Retusa
View Single Post
Eski 15-06-2010, 16:29   #30
kirangokhan
Ağaçsever

kirangokhan's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Yeniden merhabalar,

Bonsaimde, yapraklarından dallarına doğru uzanan örümcek ağına benzeyen ve toprak yüzeyinin altında gezinen grimsi böcekler var. Malesef çok küçük ve harektli oldukları için net bir resim çekemedim.

Bonsaimin hem beni hemde yerini sevmediğini düşünmeye başladım. Aydınlık ama güneş direk güneş gelmiyen bir yerde. Toprağın yüzeyinde beyazlıklar var(sanırım şebeke suyundan) . Geldiğinden beri gayet anlaşılabilir şekilde yapraklarında azalma oldu, geldiğinden beri aynı miltarda sulama yapmıştım. Toprağın yüzeyi kuru sayılabilir ama alt kısımlarında nemlilik hissediyorum. Buda hastalanmasına neden oldu sanırım :S Artık iş yerinde eziyet etmek vazgeçip akşam eve götürüp dışarıya koymaya karar verdim.

Bu söyledikleriminin sonuncunda da pamuklu bit oluştuğunu düşünüyorum. Ev yapımı ilaçtan ziyade, hazır ziraai ilaç olan, forumda okuduğum 'süpricide ile pribani' karışımını kullanmayı düşünüyorum. Başka bir önerisi olan varsa, benimle paylaşırsa sevinirim.

Ayrıca sevgili moderatörlümize bu ağacımla ilgili bilgileri üyelerin bonsai çalışmaları bölümüne taşımaya gerek olup olmadığını sormak istiyorum

kirangokhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön