Sevgili uzman16, güllere Ansar fungusit ve Tekvando 5 EC (kırmızı örümcek için) ilk yapraklandıklarında kullanmıştım. Önceki yıl satın aldığım zirai ilaç satan fungusitler hastalık ortaya çıkmadan kullanmaya başlanmalı demişti. Doğrumu yaptım bilmiyorum ama ben iki ilacı karıştırıp önlem olarak kullandım. 15 günde bir ilaçlamak niyetindeydim ama yağışlardan fırsat bulamadım.
Sevgili SDurul ağlayan kalp rizomlu çok yıllık bir bitki, iki yıl önce bauhaustan almıştım. Bazı kaynaklarda yayılıcı diye bahsediliyor ama benim ki saksıda olduğundan sanırım olduğu gibi duruyor. Bu yıl çiçekleri oldukça az.Yaz sonuna doğru yeşil yapraklar sararıp kuruyor. Ertesi yıl baharda yeniden yeşeriyor.
Ezan çiçeğim ikinci yıl açabildi. Geç çimlendirmiş olabilirim. Sıcak yerlerde ekildiği yıl çiçek verdiğini okudum. Fideleriniz uzun çiçek sapını çıkarmaya başladıysa yakında açacak demektir.

Ben hala gün batınca aniden açan çiçeğin açılışını yakalamadım.. Bir zaman önce Cemal Safi nin şiirini dinleyip yetiştirmeyi kafaya takmıştım