Herkese merhabalar,
Ortanca aşkım bu sene başladı benim. İkinci ortancamı aldım fakat ilkinde olduğu gibi eve geldikten sonra 1-2 gün içinde çiçekleri soldu. Bir şeyler yapabilmek için deli gibi bütün sitelere baktım, çok sey öğrendim ortancalarım hakkında.. ama sizin yazdıklarınız kadar bilgi vermedi hiçbiri..
Size bir iki sorum olacak..
İlk ortancam mavi renkliydi sanki 3 boyutlu bir rengi vardı. Eve geldikten sonra çiçekleri buruştu ve soldu. öğrendim ki akşam güneşini bile sevmiyorlarmış

Gölgeye koydum fakat çiçeklerini kaybettim. Ölen çiçekleri kesince her yerinden filiz verdi. Bu sene başka çiçek yapmaz herhalde degil mi ? Bir iki gündür de yapraklarında kahve rengi kurumalar oldu. dogru mu bilmiyorum ama öyle olanlarınıda kestim. hiç hoşuma gitmiyor ama deney tahtasına döndü ilk ortancam
İkinci ortancamında pembesine vuruldum. Eve geldikten sonra olabildigince serin bir yere koydum. Bol su seviyorlar duymuştum ama benimki hemen hemen hergun sulanmazsa hemen pörsüyor. hergun bir panik yaşıyorum. Şuanki son durumu bazı çiçekleri solmaya başladı. Hasta olabilir mi ? bir iki yeşil böcük buldum yaprakta

resim eklemeyi ögrenir ögrenmez koyucam resmini .
herkese çok teşekkür ederim ve ortanca dolu bir yaz dilerim.