View Single Post
Eski 12-06-2010, 15:27   #2385
KORDELIA
Yeni Üye

KORDELIA's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2008
canavar selluka :)

Selam,
Geçen sene yerli tohumlar iel yaptığım , 10 - 15 denemeden sonra yurtdışından getirttiğim tohumlardan toplam 4 fidan yetiştirip , 2şer 2 şer yan yana dikmiştim, mart ayının başında bu iki grup çok hızlı bir büyüme gösterdi. Birinci grup bahçe duvarına yakın manolya ağaçına sarmıştı, ikinci grupta evin duvarından çatıya doğru 5 metrelik bir askıda idi. Geçen yaz sadece 2 veya üç çiçek vermiştilerdi. Yaklaşık 6-7 adet fasulyeden tohum aldım . Her iki grupta bu sene şubat hatta ocak ayından başlayarak etrafa saldırmaya başladılar, birinci grupta ikinci fidan zayıf kalırken , birinci fidan 3 adet kol vererek 8 metrelik manolya ağaçının hemen hemen tüm dallarına sarıldı, ve mahallemizin elektrik tellerine doğru uzanmaya başladı, her dalın ucundan yeni bir sürgün olarak atlayacak yer arıyor. İkinci grupta , Şubat başında dikey olan askıya yapmış olduğum yatay askıda ilerlemeyi red ederek büyük bir grup yapıp, altındaki limon ağaçının üst dallarını işgal etmeye çalıştı. Tabi bu şartlarda sürgünlerini devamlı kesmek zorunda kalıyorum. Şu anda üzerlerinde yaklaşık 100 e yakın çiçek oluşmakta hatta biri 10 tanesi de düştü. Hep fidanları bir iki metreden çıldırtarak kuruyan bu bitkinin bu kadar agressif olmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Eğer bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

KORDELIA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön