Kızartma işlemi bitince, kabukları soyulup, küp küp doğranan domatesleri ve 4-5 diş sarımsağı ve tuzunu ilave edip, tavanın kapağını kapatıp, yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz.
Sarımsağın dişlerini doğramadan, bütün halinde tavanın değişik yerlerine koymak, çok daha güzel bir aroma katıyor. Bizim yanımızda kuru sarımsak olmadığı için, taze sarımsağı mecburen doğramak zorunda kaldık.
Ayrıca bu çığırtma yemeğini eğer bulabilir ya'da yapabilirseniz, ekşi mayalı köy ekmeği ile yemek çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. Özellikle köy fırını olan arkadaşlarımız, özellikle denesinler. Eklediğim ekmek fotoğrafı geçen yıldan kalma. Sadece örnek olarak ekledim.
Hazır ocak yanmışken, yemeğin üzerine çay demleyip -ocak çayı- içmek, ayrı bir lezzet.
|