Öncelikle, lezzetli olmasını sağlayan en temel aşamalarından biri, bazı yemekler'de olduğu gibi -odun ateşin'de- pişmesidir. Yaz aylarında kendi yetiştirdiğimiz sebzelerle dahi olsa, tüpgaz ve'ya fırında pişirince lezzetli olmuyor (bazı yemek türleri, ateş ile nasıl bir kimyasal ilişki içinde ise artık, bu'da o türlerden biri!!!).
Bir yandan ateşimiz yanarken, patlıcanları -alaca- kalacak şekilde, kabuklarının bazı yerlerini soyuyoruz. Biberleri uzunlamasına ikiye kesip, patlıcanlar ile beraber, biraz zeytinyağı ilave edip, hafif şekilde kızartıyoruz.
not: Son fotoğraf'ı çekerken, makinayı biraz fazla yaklaştırmışım galiba, tavanın kapağını birden kaldırınca, objektifin önünü buhar kaplamış. Ben'de sonradan farkettim.
|