| 
	
		
		
		
	         Öncelikle, lezzetli olmasını sağlayan en temel aşamalarından biri, bazı yemekler'de olduğu gibi -odun ateşin'de- pişmesidir. Yaz aylarında kendi yetiştirdiğimiz sebzelerle dahi olsa, tüpgaz ve'ya fırında pişirince lezzetli olmuyor (bazı yemek türleri, ateş ile nasıl bir kimyasal ilişki içinde ise artık, bu'da o türlerden biri!!!). 
 
 
Bir yandan ateşimiz yanarken,  patlıcanları -alaca- kalacak şekilde, kabuklarının bazı yerlerini soyuyoruz. Biberleri uzunlamasına ikiye kesip, patlıcanlar ile beraber, biraz zeytinyağı ilave edip, hafif şekilde kızartıyoruz. 
 
not: Son fotoğraf'ı çekerken, makinayı biraz fazla yaklaştırmışım galiba, tavanın kapağını birden kaldırınca, objektifin önünü buhar kaplamış. Ben'de sonradan farkettim.  
		
		
		
			
		
		
		
                
		
		
		
	 |