Domates ağacı hayal olunca bir fideyi söküp zeminini 30 cm ye indirmiştim, yanında da 10 cm de diktiğim var, ikisi arasındaki gövde ve yaprak gelişim farkı çok ilginç, aradaki tek fark 30 cm. dikili olanın haftada bir kez fazla sulanması (boğaz doldurdukça) fakat yeşil aksamdan sağlık fışkırıyor. Boğaz doldurdukça topladığım yaprakları suda beklettim, beyaz ve siyah sinekler için bugün süzüp tüm bitkilerin yapraklarına spreyledim.
Salatalıklar çiçeklendi, hemen hepsi boş çiçek, kabaklardan korkarken salatalık fidelerinin devlemesiyle şaşırdım, bu kadar büyüyeceklerini düşünmemiştim.
Kabak ve fasulye de çiçeklenmeye başladı, marular gelişiyor, bibercikler fide haline gelemedi henüz, bezelye ve patıcan da bir hareket yok.
Roka ve maydanozları saksılara ekmiştim, maydanoz çimlenmemekte direniyor, halbuki aynı zamanda ektiğim rokalar çimlendi tam gelişirken kediler üzerine yatıp kırdılar, ikinci parti ekildi onlarda çimlendi.
Hepinizin domates ağaçlarını merak ediyorum, bizim buraya uğramayan yağmurlar gelişimlerine faydalı olmuştur umarım.
|