View Single Post
Eski 10-06-2010, 12:28   #214
asumandilek
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oki_1655 Mesajı Göster
Sessizce takip ediyordum uzun zamandır bütün sayfaları ama echeveria yı görünce tutamadım kendimi Asuman Hanımcım.Ben deliricem artık neden açmıyor bende bu bitki.Hatta bitkiler.Farkettiyseniz artık fotoğrafta yüklemiyorum çok moralim bozuluyor ben o kadar uğraştıkça onlar açmadığında.Ya o kadar kaktüsten sukulentten toplasan 5 tanesinin çiçeğini ancak görebildim.
İnan sevgili kardeşim bende geçtiğimiz seneler öyle diyordum. Bu sene bir haller oldu ne olduysa. Ümidini kaybetme. Zamanı gelmemiştir. Sen onlara iyi bak yeter. Bir gün mutlaka açacak. Hani bana deli diyorlar demiştim ilk mesajın başında. Sana anlatayım birini.

Şimdi gelen diken görüyo, giden diken. Böyle olunca insanlar merak ediyorlar elbet bu kadın bu dikenli şeylere niye bakıyor. Neden bu kadar çok seviyor. Hepsine örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum, dil döküyorum nafile Hele şu turuncu kraliçe gibi çiçek döken yokmu yılana benziyor diye kuzenimi salonda zor yatırıyordum. Kız çiçek o çiçek diyorum, diğer çiçeklerin aksine senin soluduğun havayı temizliyor, baksana ne muhteşem sarkıyor kıvrım kıvrım ama yok. Yaklaşık 7 yıldır leş kaktüsüm benimle beraber. Çiçeğini geçtiğimiz sene görebildim. Muhteşemdi. Neyse bu baharla beraber eve gelen giden kim varsa aşık olup, ağızlarını hayretle açıp dönüyor.

Anlayacağın Oki kardeşim bırak keyifleri ne zaman isterse o zaman açsınlar. Yeşersinler, umutla bekle sen. İnan sabrının mükafatı çok daha değerli oluyor ne kadar uzun beklersen bi okadar çok. Birgün açacaklar ve o gün bugün hissettiğin her şeyi unutturacaklar sana. Sağlıcakla kal...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Asumancığım, kaktüslerin çok güzel, resim kalitesi çok güzel, eline emeğine sağlık
Sağolasın ablacım...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu Mesajı Göster
Kaktüsler gelin gibidir. Açılmak için hazırlanmaları uzun sürer. Bize sabretmek düşüyor, bir çiçeğinin yolunu gözlemek düşüyor.Benimde aşılama kaktüsüm tomurcukta her gün sabah başına varıp bakıyorum sanki aynı gibi duruyor, bazıları kuruyup dökülüyor ağlıyorum. İnşallah bütün çiçeklerimiz açar.
İnşallah sevgili Ayşe... Açmayan çiçek kalmasın... ) Sevgiler...

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön