Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol
salyongozlar için tuz cizmenizi öneririm
geçiş bölgelerine bitkilere zararı olmayacak yerlere hat ,sınır çizgisi gibi tuz çizin veya serin salyongozlar tuzu hiç sevmez kabukları eriyip yok olurlar
|
Sn idris şenol bey,
cevabiniz icin tesekkurler. Kahve de guzel is goruyor. Sabah kalkip bakiyorum oyle orda burusmus duruyorlar kahvenin uzerinde. Sonra alip atiyorum. Ancak benim sorunum bunlarla mucadeleden daha cok, domateslere zararli olup olmadigiydi. Cunku domateslerimi korumam gerekirse bunun altindan kalkamayacagim. Sebzelerim domateslere oranla cok az miktardalar. O yuzden eger ilac alip uygulayacaksam simdiden alip halletmeyi dusundum. Hic domates fidesi yiyen salyangozla karsilastiniz mi? Ya da ciceklerini yiyen?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Sn. Koliva, bahçemdeki her şeyin tadına baktılar ama henüz domatese gelen yok. Yazınızdan sonra domates yapraklı bir ilaç mı denesem diye düşündüm.
|
Iste benim de ogrenmek istedigim sey bu. Acaba bunlara bi sekilde domates ozlu bir ev yapimi ilac hazirlanabilir mi. Tabi eger domatese gelmiyorlarsa. Ancak bunu tam bir denemek gerek. Eger buraya "benim domateslerimi yedi" cinsinden bir yazi yazilmazsa, denenebilir derim.