Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi
Maşallah çok Güzel
|
Tahtaya vuralım de mi?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turunç
Çok güzelmiş. Benim gülüm neden açmıyor acaba? Üstelik senede 2 kez taban gübresi de veriyorum. Geçen hafta kızdım ve derin budama yaptım. Öğrendiğime göre doğru budama yapılmayında kör tomurcuk oluşumu teşvik ediliyormuş. Benimkilerin böyle olmaması için bir de derin budamayı deneyeyim dedim.
Sayın olmez; siz gülünüze nasıl bir bakım tekniği uyguluyorsunuz? Budama, sulama, gübreleme, güneş isteği vb...
|
Sayın Turunç aslında öyle özel zahmetli bir bakım yaptığım söylenemez. Saksı balkonumda balkon demirlerine asılan türden. Sabahtan itibaren saat 13:00 e kadar doğrudan güneş altında olan bir yer. Toprağını parmağımla kontrol edip kurumasına yakın sulama yapıyorum. Ayda 1 defa sıvı nitratlı gübre karıştırılmış su ile gübre paketi üzerindeki talimata uygun gübreleme yapıyorum. Bu gübreleme sırasında bitkiye fısfıs ile (gerçek adı nedir bilmem. Benim için adı fısfıs) su püskürterek bitkiyi yıkıyorum. Ama bu işlemi sadece gübreleme zamanlarında yapıyorum. Yani ayda bir defa bitkiyi yıkıyorum. Fotoğraflar da son gübreleme gününe ait zaten. Son gübreleme tarihimi gübre paketi üzerine yazıp sonraki gübreleme tarihini buradan takip ediyorum (Unutma ya da yazdığım yeri kaybetme şansım yok

) Gülde tek dikkat ettiğim nokta budama. Mutlaka Şubat ayında gülü buduyorum. Özellikle yaşlı dallardan kurtulmaya çalışıyorum. Bitki üzerinde de hiçbir zaman çok fazla çiçek bırakmamaya çalışıyorum. Kafama göre seçtiğim 4 adet tomurcuğu dalda bırakıp diğerlerini kopartıp atıyorum. İlk resimde şu an açık olan 2 çiçeğim haricinde 2 adet daha var. Sağdaki tomurcuk, soldaki ise tomurcuk olma yolunda ilerliyor. Bitki yaklaşık 3 yıldır bende ve budamalarla hep bodur turmaya çalışıyorum. Malum yer dar saksı küçük.
Vay be özel birşey yapmıyorum demiştim ama bayağı birşeyler yapıyormuşum. Ben de yazınca anladım.
Saygılar.