Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Stellariumu çok oldu indireli, Jüpiterin uydularının birinde hayat belrtileri görüyorum(yanılmıyorsam lo olmalı), zaman zaman bu uyduyu yeşillikler içinde gözlemliyorum, sanırım bilimadamaları bu uyduyu göremediler, dünya dışı yaşamı başka yerlerde arıyorlar hep.
|
Sn. Adalet hanım, bilimadamlarının gözden kaçırdığını pek zannetmiyorum. Yaşama uygun yer olarak, Jüpiter'in uydusu İO değil, ama Satürn'ün uydusu Titan'ın özellikleri nedeniyle, üzerinde yaşanabileceğinin olasılığı hakkında yorum yapıyorlar. Tabii yakın bir zaman için değil, çok uzak zamanlar için.
Stephen Hawking
Ceviz kabuğunda'ki evren isimli kitabın'da, dünyanın yakın bir gelecek'te bir felaket ile karşı karşıya gelebileceğini ve bir an önce uzayda kolonileşmek gerektiğini yazmıştı. Bilimadamları, Hawking'in bahsettiği başka bir yerde kolonileşme için, güneş sisteminde şu an en ideal adayın Titan olduğundan bahsediyorlar.
Gerçi Titan'ın, dünya'nın konumunda'ki ısı aralığına kavuşması için, güneş'in büyüyüp kızıl dev haline gelmesi gerekiyor'muş. Bunun için'de, 1-2 milyar yıl gibi bir zamana ihtiyaç var.
Hiç unutmuyorum, bir gece Hulki cevizoğlu'nun (ceviz kabuğu) programını izlerken, Yaşar nuri öztürk Hawking için Dabbetül-arz benzetmesi yapmış ve
kıyamet tellalı gibi mübarek demişti.

)
Amatörce gökyüzü gözlemi yapmak için, teleskop mu yoksa dürbün mü diye soracak olursanız, hem 11 inç.lik aynalı teleskobu hem'de 7x50 özellikli, rus malı bir dürbünü olan biri olarak, kesinlikle dürbün'ü öneririm. Çünki sıradan teleskoplar pek fazla bir şey ifade etmiyor.