View Single Post
Eski 08-06-2010, 18:28   #236
Romantik
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Kusura bakmayın ama başınıza ağrıtacağım mavi ladinleriniz tohumdanmı yoksa aşımı? Bu boylarda diksem sorun olurmu,nasıl dikmeliyim, diktiğim zaman nelere dikkat etmeliyim, yani bakımı nasıl olmalı? Hoopsi türünün daha mavi olduğunu duymuştum gerçekten öylemi?Son bir şey daha geçenlerde bir fidancıya gitmiştim belki 100 tane ladin vardı hepsi mavi ladinmiş ama birçoğunun rengi yeşildi, merak ettim bu nasıl oluyor yani mavi ladin yeşil rengemi dönüşüyor?

Sayın sosyalci,

Mavi Ladinlerimiz tohumdan yetişme.

Mavi Ladinlerde aşı ile üretim zor ve pahalı bir yöntemdir. Bu yüzden fidancılar ve fidanlıklar genellikle tohum yolu ile seri üretim yaparlar. tohumdan yetişen Mavi Ladinler ( bizim bölge için geçerli ) sahilde 10. yılından itibaren yeşile dönmeye, yüksek kesimlerde ise 20.yılından itibaren rengi yeşile dönmeye başlar, bunu sebebi güneş ışınlarıdır. Sizin fidancı gördüğünüz yeşile benzeyen Mavi Ladinlerin yeşil olmasının sebebi de budur.

Fidanlarımız tüplü-topraklı olduğu için yılın 12 ayı dikim yapabilirsiinz. Aldığınız fidanları poşetinden çıkartıp,kökündeki toprağını oynatmadan ve kökündeki toprağına dokunmadan ister saksıya, isterseniz araziye dikebilirsiniz. Diktikten sonra can suyunu vermeniz yeterli olacaktır.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön