Sevgili hozat, evet yanık keçi gübresi attım. Ama işin enteresan yanı, elenmiş keçi gübresi üzeri naylon ile kapalı olarak, sıcak bir halde yığın olarak duruyor. Naylonu açıp bakıyorum tek tük yabancı ot var. Semizotu ise hiç yok.
Keçi gübresi kullandım ki az ot çıkar, ne de olsa keçi ağaç fidelerinin üst yapraklarını yer diye düşünmüştüm.
Bakalım Kiraz'a getirdiğim gübrede semizotu çok çıkacak mı? Umarım onun saksılarını bozmaz.
Taban toprağına attığım biofarmdan başka bir gübre de yok.
Aldığım çim tohumu çok güvendiğim bir yerden ve yabancı tohum, paketleri de hep kapalıydı.
Daha evvel topalaklar için çimi bozmuştum. Kuvvetli bir ot ilacını iki kere atıp bir sene de beklemiştik. Ve o zaman da semizotu yoktu.
Anla anlayabilirsen.
Neyse...alıştık artık tersliklere.
Önceleri geniş yapraklı ot ilacı atarız diye düşünmüştük ama kgursan ile konuşunca vaz geçtim başladım elle toplamaya.
Oğuz'un da benim de halimiz duman. İkimizin de ellerimizin baş parmakları ile işaret parmakları şişti, lahana dolması şeklini almıştı ama şimdi bostan patlıcanına döndü.
Kalem tutamıyorum, yazı yazmak için klavyenin tuşlarına sadece iki orta parmağımı kullanarak yazıyorum.
Ağlanacak halimize gülüp geçiyoruz vesselam.
|