View Single Post
Eski 07-06-2010, 22:18   #2
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Oriental Liliumların dikim ve bakımı


Yukarıda da açıkladığım gibi, Oriental liliumlar derin dikilir.

a) Saksıya dikim: Derin bir saksı. En az 18-20 cm derinlikte. Tabanına 2-3 cm kalınlıkta çakıl, kum vs onun üzerine 5-6cm kalınlıkta geçirgen, suyu tutmayan, PH sı 6-6,5 olan saksı toprağı. Bunun üzerine soğanın köklerini yerleştirip yine toprak doldurulacak. Soğanın üzerinde 8-10 cm kalınlıkta toprak olacak. (Şu anda sürmüş olan filizler toprak içinde kalacak). Saksının üzerinde 1-2 cm boşluk kalmalı ki sulanınca su dursun. Soğanın üzerine konan toprak hafifçe sıkıştırılmalıdır.

b) Bahçeye dikim: Bahçenin toprağı kabartılmış (işlenmiş)olmalı. Su durmayan bir yere (yüksekçe bir yere) dikilmeli. 20 cm derinlikte çukur açın, mümkünse tabana yine çakıl,kum vb. koyun, üzerine 3-4 cm toprak atıp soğanın köklerini buraya yerleştirin ve etrafını toprakla sıkıca doldurun. Soğanın üzerinde 8-10 cm toprak olsun.

Dikimden sonra Cansuyu verin, sonraki aşamalarda azar azar sulayın, ama toprak suya doysun. ISLATMA değil, SULAMA yapmalısınız.

Şu anda çıkan sürgün, 1 ay kadar sonra soğanın tam üst seviyesinden Gövde kökleri verecektir. Bu nedenle derin dikiliyor. Bu kökler bitkiyi besleyecektir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön