View Single Post
Eski 06-06-2010, 06:39   #50
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren
Zeki bey günaydın.Bende sitedeki arkadaşlar imrendim.iki adet clemantis aldım.Şimdi bunları bahçeme dikmek istiyorum. sizden bilgi rica ediyorum.anadolu tohumcuğun toprağına koyun gübresi karıştırarak diksem olurmu.?yani yetiştirmem için ne yapmam gerekiyor.birde güzel bir renk daha vardı onunu üst dalları yeşil ve çicekli topraktan bir karış kısmı kurumuş cesaret edip alamadım.alırken nelere dikkat etmem lazım.
Fikret bey günaydın,

Sorunuza cevabından başkaları da faydalansın diye burada cevap veriyorum.
Clematis toprak yönünden çok müşkülpesent değil, ama zengin ve her bitki drenajı iyi toprak ister.

Bunun dışında kökü yaklaşık 50 cm kadar gölgede, başı güneşte olmasına dikkat edin. Çiçek mevsiminde 15 günde bir de gübre verin.

Clematis alırken tabii ki sağlıklı görünümlü olmasına dikkat etmek lazım, özellikle köklerinin yeterince gelişmiş olmasına.

Rengini sevdiğiniz ama dalı "topraktan bir karş kurumuş" dediğiniz clematis gerçekten kurumuş olduğuna emin misiniz? Clematislerin çoğunun bahsettiniz kısmı odunu olur. Kurumuş gibi görünür. Çok sevdi iseniz o clematisi bir daha inceleyin.

Selam ve sevgiler

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön