View Single Post
Eski 05-06-2010, 15:45   #1
cetasule
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2009
Unhappy cetasule /Bahçe

*Bahçenin bulunduğu şehir : Rize

*Bahçenin büyüklüğü : 300 m'

*Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Belirtilen koşulların hepsi mevcut.

*Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Ilınam iklim hakim.

*Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut

*Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Çay ve Mandalina Bahçesi idi.

*Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :3,5 Yıl.

*Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır.

*Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :Yoktur.

*Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) :Kişisel.

*Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Yoktur.

*Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Şu an fidan olan bitkileri, ağaç olarak görmek.

*Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Mandalina, Nar, Greps, Elma, Armut, Erik, Muşmula, Şeftali, Kamkat, Portakal ve muhtelif süs bitkileri.

*Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Yoktur.

*Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Benim için bütün bitkiler özeldir.

*Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Hayır.

*Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Yağışlı bir bölge olduğundan özel bir sulama kullanılmamaktadır.

*Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?:Herhangibirşey yapmıyorum.

*Toprak özellikleri : Humuslu toprak.

*Kompost yapıyor musunuz? : Hayır.

*Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Olmadı.

*Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Sadece kireçleme.

*Bahçeniz organik mi? : Zaman zaman süs bitkilerine kimyasal gübre kullandığımdan organik sayılmaz.

*Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Meyvelere işlenmiş organik gübre, süs bitgilerine kimyasal gübre.

*Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Dana burnu bulunmaktadır.

*Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yapmıyorum.

*Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dağ ve DEniz arasında. Soğuk alıyor.

*İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Şu an uzaklarda olsamda, Bahçemin var oluşu beni mutlu ediyor.

Düzenleyen cetasule : 20-05-2012 saat 18:36 Neden: eksik işlem
cetasule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön