View Single Post
Eski 04-06-2010, 17:23   #9
elek
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Merhaba Sn. Jezebel, çeviriyi aşağıda bulabilirsiniz.

Lapageria Rosea için çimlendirme önerileri

Tohumların geneli için taze olarak toplanmış tohumlarla şansınız daha çok olur. Elinizdeki tohumlar bu sezonun hasadından toplandığı için, eğer aşağıda yazan talimatları uygularsanız, yüksek bir çimlendirme yüzdesi yakalayabilirsiniz. Verilen öneriler sadece kendi deneyimlerimden oluşmaktadır.

İlk olarak, eğer tohumu ekim için hazır oluncaya kadar hava geçirmez bir kap içinde buzdolabında saklamayacaksanız, mümkün olduğu kadar çabuk ekmelisiniz.
Tohumları ekmek için iyi kaliteli ve kum bazlı bir toprak tercih edin (ağaç kabuğu çürüntülerinin zengin olduğu topraklar yerine)
Çimlenmeden sonra ayırmanın kolay olması ve köklerin daha az zarar görmesini sağlamak için ben viyollere ekim yapıyorum.
Tohumu ekmeden önce 24 saat suda bekletin, bu işlem çimlenme zamanını birkaç hafta hızlandıracaktır.
Kapları hemen hemen en üst seviyeye kadar doldurun, tohumu koyun ve üstüne 5 mm kullandığınız topraktan veya temiz ve elenmiş kum ekleyin. Spreyle hafifçe sulayın ve tohum kabını plastik bir koruyucuya koyarak buzdolabına koyun ( dondurucu kısmına koymayın), 3 derecede 30 gün bekletin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra, kabı direk güneş ışığı almayan korumalı bir yere yerleştirin. ( Ben ısıtılmamış sera kullanıyorum)
Toprağı sürekli nemli tutun ( ıslak olmadan)
20 derecede çimlenme 4-8 hafta arasında başlayacaktır.
Fideler 2. gerçek yapraklarını verdikten sonra 75 mm lik polytube'e(bunun tam karşılığını bilmiyorum) aktarın. Fideler yavaş yavaş büyüyecek ve 12 ay içinde 100-150 mm boya ulaşacaklardır.
Her 6 ayda bir veya aktif büyüme gösterdikçe gübreleyin. Bahçeye aktarırken fazla miktarda kompost kullanın ve iyi mulch yapın.
Bahçede kurutucu rüzgardan ve sıcaktan korunabilecek gölge veya yarı gölge bir yer tercih edin.

Çiçeğe bayıldım ve maceralarınızı takipteyim Kolay gelsin.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön