View Single Post
Eski 04-06-2010, 09:34   #2353
Yılmaz Yalçın
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zühre Demir Mesajı Göster
Ben nerede yanlış yapıyorum? Selluka suyu, güneşi sever. Balkonda, hatta üstü açık terasta akşam üzerine kadar güneş alan bir yerde duruyor, toprağını hiç kurutmuyorum. Ancak artık büyümüyorlar ve yaprakları sararmaya, büzülmeye, yani ölmeye başladı sellukalarım. İçeri aldım, suyunu azaltmayı, kurudukça vermeyi düşünüyorum. Tabi ne kadar işe yarayacak bilmiyorum. Önerisi olan var mı? Neden böyle oldu?
En büyük düşmanı olan kırmızı örümcek olabilir..Yaprak altlarını Füsun Ablanın da söylediği gibi kontrol edin..Diğer ihtimal ise fazla sulamadır..Selluka başlığını baştan sona kadar okudum ve suyunun toprağı iyice kuruyunca verilmesi gerektiğini anladım..Ayrıca yapraklarına ve gövdesine su değmesinden hoşlanmıyor..Saksının altına da tabak koymayın bence...Ben ilk aldığımdan bu yana(Füsun Abla ve Hatice Ablamın hediyesi olan sellukalar)B5A sıvı gübre uyguluyorum hem yapraktan hem kökten ve ilk uygulamadan itibaren sellukalarım yeni sürgünler verdi adeta sürgün patlaması oldu..Hatta bitki güçlü olunca kırmızı örümcek de yanaşamıyor..Bunu güllerimde de görüyorum ne bit ne başka parazitler güllerimde yok

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön