View Single Post
Eski 03-06-2010, 13:45   #137
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. Mine Hanım ,
Bu forumdaki yazılarınızdan çok şey öğrendim , çok faydalandım. Öncelikle teşekkürlerimi arz ederim. Araştırdığım , öğrenmek istediğim bir konu var , ihtisas gerektiği için doğrudan size sormamın daha uygun olacağını düşündüm. Zaman ayırıp cevaplarsanız , beni aydınlatmış olursunuz. Daha önce forumdaki mesajlarımda da bahsetmiştim. 3 yıl önce çıkan bir orman yangının sirayet etmesi nedeniyle dağdaki zeytin ağaçlarımın çok büyük çoğunluğu yanmışlardı. Sonra diplerinden delice olarak yeni sürgünler verdiler , onlara bir çocuk gibi baktım. Bu geçen nisan ayı ikinci yarısında aşılattım. Yapılan aşılar çok büyük oranda tuttu. Buna çok sevindim. Bu hafta sonu duruma bir bakayım diye incelemeye gittim. Aşı gözlerinden patlayan sürgünlerin bazılarında bir zararlanma var. Nasıl tarif edeceğimi tam bilemiyorum. Sanki yenme değilde emilme sonucu uçta bir büzülme veya benzeri bir durum , tek tük bazılarında örümcek ağına benzer iplikçikler var. Aşı gözlerinden çıkan sürgünleri zararlı saldırısına karşı korumak için ilaçlama yapmayı düşünüyorum. Asıl merak ettiğim de bu konuda. Aşı gözlerinden patlamış yeni sürgünler benim için yeni doğmuş bebek gibi. Onları koruyayım derken zarar vermekte istemiyorum. Bu nedenle bitki ile uyumlu (Özellikle zeytin) , fitotoksik etkisi olmıyan bir veya birkaç ilaç önerisinde bulunabilirmisiniz. Saygı ve selamlarımla . .
Bir bioinsektisit olan Delfin wg kullanılabilir. Neemoil da kullanabileceğiniz biyolojik ürünlerden.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön