Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koliva
Mine Hanim,
Elimden geldigince cevirmeye calisayim.
14,5 % disodyum-EDTA,
10% anhidrit demir sulfat .
Bu urunu coktan uyguladim bahceme. Su anda butun bahce yer yer koyu bir renk aldi. Aslinda normal cimenler de karardi. Muhtemelen yosunlar oldu ve bunlar artiklari. Bir sekilde bunlari toplamam gerek. Sanirim tirmik yardimi ile halledebilirim. Bundan sonraki asamada yardimlariniza cok ihtiyacim var. Simdi ben bu bahceyi her gun sulamalimiyim yeni cim cikmasi icin? Ekstra cimen tohumu atmayi dusunuyorum ancak bu konuda da pek bir fikrim yok dogrusu. Yani tohumlari dagittiktan sonra ne kadar sulamaliyim. Ekecegim tohumlarin uzerini toprakla kapamalimiyim. Bu cok zor olur benim icin zira yerde az da olsa cimenler var nasil olacak bu. Eger toprak eklemezsem ustlerine, cimlenirler mi?
Yani kisacasi bana siz deyin ki soyle yapin ben oyle yapayim. Su anda butun yosunlar oldu ve toplayacagim. Dusunun ki elinizde boyle bir bahce var, ne onerirsiniz?
|
Elimde sizinki gibi bir bahçe olsa önce toprak analizi yaptırır ve hiç olmazsa pH değerini öğrenirim ki kireç uygulaması yapıp yapmayacağıma karar vereyim, toprak yapısına barım, killi mi, süzek mi öğrenirim. Hatta suyun pH sına dabakarım. Ya toprağınız asidik ya da drenajınız kötü ki yosun sorunu yaşıyorsunuz.
Sorunu çözmeden ekim yaparsanız muhtemelen aynı problem sürecek.
Ölü yosunları dediğiniz gibi tırmık vasıtasıyla toplayın, yeni çim çıkması için tohum ekmöeniz gerek. Ektiyseniz çimlenme tamamlanana kadar kontrollü sulayın.
Mevcut çimi kısa biçin. Toprak alanlara hafifçe tırmık çekip kazıyın. Tohumu ekin, üzerinde de ince bir kapak atın, silindir çekip sulayın.