View Single Post
Eski 01-06-2010, 22:06   #85
minka
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2006
Merhaba acemifüsun, balkon-bahçeniz çok güzel Ama sorunlar da olmuyor değil, toprakta gördüğünüz o beyaz şeyler maalesef yumurta olmalı. Kılcal beyaz kurtlar da bana çok tanıdık geliyor çünkü çok güzel bir kaktüsümü ve sukulentimi onlar yüzünden kaybettim, benimkiler de çürümüş görüntüsü vardı. Bilmiyorum tabii ama saksılarınıza minik karıncalar, sinekler geliyor mu ya da var mıydı? Eğer karıncalar veya sinekler varsa bu yumurtalar da oluyor. Bir de aynı olay benim bir fidancıdan aldığım gazanyaların toprağında oldu. O kadar çoktular ki. Minik karıncalar da dolmuştu. Dıştan tabii hiçbirşey görünmüyor. Toprak üstünde ise sinekler bırakıyor galiba... Ben suyla iyice toprağı yıkadım ve bitkiyi başka bir yere ektim. Saksı toprağında oluşan mantar vs. için bir ilaç almıştım fidancıdan, o işe yaramıştı daha önce. Suyla karıştırınca beyaz ve kokulu bir ilaç. Karıncaları da uzak tutuyor. Kullanmak istemiyorum ben de ama mecbur kalıyoruz yine.

Başka bir sorun da olabilir tabii. Maalesef torf, cocopeat vs. türü topraklara çabucak yerleşiyorlar. Nemli ortamlar da olayı hızlandırıyor. Sevgiler, umarım bir an önce sorunu çözersiniz. Şu sıralar aynı sorunlar benim de başımda

minka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön