Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi komkarbey
sayın doğasever ilginize teşekür ederim
ben bahar ayında humıc a ve 2 kere ema uyguladım yüksek kireç ve toprağın alkali olması ema canlıları üzerinde bir sıkıntı yaratır mı ?
bende mümkün oldukça tarlamı ıslah ederken doğal yoldan olmasına dikkat ettiğim için başlık açtım(yoksa analizle beraber gübre önerdiler fosforlu gübre iyi yanmış hayvan gübresi 25 kg/ağaç ve yapraktan demir ve çinko) fosfor için önerdiğiniz çözümü araştıracam tuncelide yok ama elazığda bir ihtimal(keban barajında alabalık çiftlikleri var ama işleyen tesis var mı bilmiyorum) ayrıca bizim aşağı köye koyun sürüsü gelmiş ordan iki romork gübre getireceğim evde de 4 çuval güvercin gübresi var bakalım arkadaşlarında önerisiyle nasıl bunları iyi gübreye cevireceğim
|
Sn Komkarbey
pH'ın 7,9 veya 8 olması EM mikroorganizmaları açısından bir sorun yaratmaz. Etkisini mutlaka görürsünüz. Ancak,
sadece bir tek mikroorganizma türü içeren bir ürün kullanırsanız, normalde pH: 8 - 8,5'un üzerinde tek mikroorganizma türünün canlı kalması güçleşir. Ancak EM, mikroorganizma kokteyli olduğundan bu konuda sorun yoktur, yüksek pH toleransı oldukça iyidir. Belirttiğiniz gibi organik madde takviyesi ve kükürt ile sorunlarınızın çözüleceğini düşünüyorum. Ayrıca, Sn Meyvelitepe'nin belirttiği bakla ekip tarlada bırakma da son derece önemli. Kolay gelsin.