View Single Post
Eski 01-06-2010, 12:12   #687
zeynep dila
Ağaç Dostu

zeynep dila's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarius Mesajı Göster
Sn. zeynep dila, ortancalarınıza çok üzüldüm. Aslında odunsu gövdeler oldukça iyi görünüyorlar. Acaba köklerine baktınız mı? Ziraat ilaçları satan yer mantar ilacı verdiğine göre (zamanı mıdır bilmiyorum ama) bitkileri topraktan çıkarıp, yıkayıp başka bir toprağa dikseniz nasıl olur acaba?
Arkadaşınızdan geldiğini belirttiğiniz ortanca orada iyi durumdaydı da size gelince bozulduysa rüzgar, güneş vb yer sorunu olabilir veya suyun çok kireçli olması gibi nedenlerle de bozuluyor olabilir.
Limon tuzu uygulamasını yaptınız mı?
Merhaba Sarius,
Bu yılki ortancalarıma mantar ilacı, saçı kıbrısı gibi şeyler yaptım ama limon tuzu uygulamadım. Geçen yıl onu da yapmıştım. Ayrıca geçen yıl kuruyup yok olan ortancalarımızı bahçedeki kuyu suyu ile suluyordum (tabi ki bütün bahçedeki bitkileri de) Herhangi bir ölçüm yaptırmamış olmama rağmen acaba su ile ilgili bir problem mi var diye bu sene hiçbirine kuyu suyu vermiyorum. Kullandığım su da pek kireçli olmayan bir su; ama yine de limon tuzu uygulaması yapsam mı acaba? Artık uyguladığım şeyler de mi bozulmalarına sebep oluyor diye düşünüyorum.

zeynep dila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön