Sayın Kamil35,
Arıcılık meşakkatlı bir iş olsa gerek. Kolay gelsin, dilerim beklediğiniz kadar ürün elde edersiniz.
Evimin arka bahçesinde bulunan nar ağacının çiçeklerine Bambus (öyle tahmin ediyorum) arıları geliyor. O kadar çok ki, hemen her 3-5 çiçekte bir arı var. Ağaca biraz yaklaştığımda arıların vızıltıları duyuluyor.
Bugün oğlum, arıları su bardağı ile yakalayıp torunumu arılar konusunda bilgilendirmeğe başladı. Arka bacaklarında bulunan, neredeyse kibrit başı büyüklüğündeki polenleri incelediler. Benim, "Bambus arılarının iğnesi yoktur" şeklinde yanlış bilgilendirmem üzerine de bardağı bırakıp, iki avucunu nar çiçeğinin üzerine kapatıp polen toplayan Bambus arılarını yakalamağa başladı.
Sizin polen toplama tekniğinizi anlatınca da, avucu kapalı iken baş ve işaret parmaklarının arasını sadece arının geçebileceği kadar açarak arının çıkmasına izin verdi. Arı çıkmıştı ama avucunda da iki polen topçuğu kalmıştı. Böylece 8-10 arıdan polen topladılar ve baba-oğul yediler.
Bu gece internette Bambus arıları hakkında bilgi araştırdım. Arıcılıkla ilgili bir sitede, Bambus arılarının iğnesinin çok büyük olduğunu, iğnesini batırması halinde vereceği acının normal bal arılarının 10 katı olduğunu okudum. Anlaşılan bizim oğlan şans eseri büyük bir tehlike atlatmış.
Oğlum ve torunum bahçe duvarının üzerine çıkıp Bambus arılarını inceliyorlar.
Operasyon başlıyor. Bambus çiçekte.
Bambus bardakta.
Bambus'un polenleri alındıktan sonra serbest bırakılması.
Bambus'un hediyesi iki adet tombul polen.