View Single Post
Eski 01-06-2010, 08:57   #342
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Orhan bey, ellerinize sağlık, mükemmel bir iş yapmışsınız, doğal malzemeden kuş yuvası fikri için Nurcan hanıma da teşekkür etmek lazım.

Kuru ağaca acem borusu sardırmak çok iyi bir fikir, bir kaç yıl içinde kuru ağaç görünmeyecektir, şimdiden merak etim görüntüyü.
Sevgili Adalet Hanım;
Teşekkürederim. Bahçe ile ilgili öncelikli işlerim nedeniyle, kuş yuvalarını asmayı hep erteledim. Oysa onlar geçen aralık ayında hazırdı. O zaman asmaya fırsat bulabilseydim, şimdi içinde oturan ev sahipleri olurdu.

Geçen yazın aynı kuru ağaca, ''Radican'' cinsini sardırmıştım. Gerçekten çok hoş olmuştu. Ancak o cinsin, gerek kökleri, gerekse dalları çok fazla uzuyor. kontrolden çıkmaya başlayınca, onu budayıp, kuş yuvalarını astığım ağaclardan birine bağladım. Şimdi orada istediği kadar uzasın. Hem orası duvar kenarı olduğu için, kökleride bahçeyi hep kaplamaz. Zira eski yerinin 3-4 metre çapındaki, kök çevresinde fışkıran dip sürgünlerini hala temizleyebilmiş değilim.

Şimdi, kuru ağaca, ''Grandiflora'' türünü sardıracağım. O fazla arsız değil. Hatta küçük bahçelere de bu cins öneriliyor. Bakalım, sonuç ne olacak. Beklyip göreceğiz.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön