Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fizban
Tecrübeli arkadaşlarımızın cevaplarını beklerken, boş durmak olmaz diyerek yabancı sitelerden edindiğim bilgileri paylaşmak isterim.
"Domates gubresi,gul besini veya 5-10-10 kabul edilir gubreleme cesitleridir.
Clematislerin cabuk buyumesini istiyorsak, iyi koklendirilmislerine dikkat edin.
Clematisler alkali toprağı severler.
Ev yapımı Clematis gübresi:
1 kutu bira
I cup ingiliz tuzu(magnesium sulfate)
1/2 cup ammoniac
2 cup su
cup:250 gr civarı su bardağı"
1galon: 3.80 litre
1/2 oz: 355 ml
1 galon suya 1/2 oz bu karışımı katıyorlar ve 2 haftada bir uyguluyorlarmış.
Açıkçası Clematislerimi yetiştirmeyi öğrendiğimde denemeyi düşünüyorum
|
Sevgili İris41,
Fizban Arkadaşımız çok anlamlı tercüme yapmış clematisin sitesinden

İsterseniz clematis için uygun olan ''5-10-10'' karışımı gübreyi kullanın..
Ama açıkcası ben geçen yıldan bu yana çeşitli gübreler kullanmama rağmen clematisimin aniden kuruyup gitmesine engel olamadım..6 aydır kullanıyorum düzenli olarak ve diğer gübrelerden farkını oldukça rahat gördüm..İlla alın demiyorum zaten birisinin alıp almamasından da bir çıkarım olamaz..Ama eğer yanlış bir sonuç almış olsaydım kimseden çekinmeden burada anlatırdım...Yukarıda siyah punto ile vurguladığım bölümdeki gibi B5A clematisin kök gelişimini sağlayarak mantar hastalığı ve susuzluğa karşı clematisin direncini arttırıyor ve ani kurumaların önüne geçiyor..Geçen yaz 3 kez clematislerin çeşitli gübreler kullanmama rağmen kurumuştu bu aylardaki sıcaklarda...Ama bu yıl bırakın kurumayı gövdeler kalın ve sağlıklı hatta yaprak boyutları bile çok büyük asma gibi yaprakları oldu clematislerimin

Benim 6 aydır gözlemlediklerim bu...