View Single Post
Eski 31-05-2010, 21:00   #143
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sevgili Zeytinci, öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. İlaçlama hususunda haklısınız. Ticari yetiştiricilerin neredeyse büyük bölümü üzüme tane halindeyken Gibberellik asit (GA3) uygulaması yapıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam, filiz alma olsun, salkımın devamındaki dalın 2-3 yaprak bırakılıp kesilmesi(üzümlü tepe alma) olsun, makas diye tabir ettiğiniz bilezik alma gibi yöntemler genelde tane tutumu için değil de, taneyi irileştirmesi için kullanılıyordu galiba. Yanılıyor da olabilirim. Sözkonusu asmamın (kadın parmağı cinsi) üzümü zaten oldukça uzun ve iri.

Benim asma üzerinde de üzüm bol ama boş salkım da bol)Daha önceki meyvelenmelerde bu tip bir salkım oluşumu olmazdı. Genelde ya tüm salkımdaki tane sayısı az ya da fazla olurdu. Özellikle bu az taneli salkımların aynı dal üzerinde olup olmadığını da kontrol ettim. Tüm asma üzerinde farklı dallarda bu tip oluşum bozukluğu mevcut. Taneler ve yapraklar üzerinde herhangi bir hastalık belirtisi de göremedim. Ben budamadan şüpheleniyorum. Budama tipini değiştirmedim ama hatalı buduyorsam belki bitki anca bu yaşında böyle bir tepki veriyor olabilir diye de düşünmüyor değilim. Siz asmayı karışık şekilli mi buduyorsunuz?

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön