Öncelikle herkese merhaba,
yaklaşık 2 senedir bakmaya çalıştığım bir Massengena(yuka) var..Anladığım kadarıyla birçok cinste oluyorlar ve ne yazık ki internette doğru dürüst bir bilgi bulamıyorum..Bana getirildiğinde 23cm yüksekliğinde bir saksıdaydı.Camdan 2 metre uzakta kendisine bir yer ayarladım ve yaklaşık 1 yıl aynı saksıda yaşadı..Haftada birkez yaklaşık 35,40 cl. sulama yaptım..Yaprakları gürleşmeye başladığı ve gövdesinde iki filiz verdiği için geçen sene bahar aylarında toprağını değiştirerek 29 cm. yüksekliginde bir saksıya aldım..Aynı sulamaya devam ediyorum..Ancak 1 senedir yapraklarının uçları kurumaya ve yavaş yavaş alt yarakları sararmaya başladı..Oturduğum dairede doğalgaz sobası var ve sobayla aynı odada yaşıyor..Ayrıca bulunduğu yerde yaz aylarında hafif esintilere maruz kalıyor.Ev tüm gün direk olmamakla beraber güneş ışığı alıyor..Bugün toprağını tekrar değiştirdim ve birkaç fotoğrafını yüklemeye çalışacağım..Sulama,bulunduğu konum, yaprak temizliği hakında yardım ederseniz memnun olurum..
Kendisinin sağlıklı yaşaması için vereceğiniz tüm bilgiler için şimdiden sonsuz teşekkürler..