View Single Post
Eski 30-05-2010, 21:36   #66
Hhatice
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah

Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön