Sanırım bu başlıkta en önemli soru şu defalarca sorulmuş fakat kimse cevaplayamamış ülkemizde denize kıyısı olan çok fazla şehirimiz olduğundan ve şehirlerde ki arkadaşlarımızdan yetiştiriciliğe meraklı olanlarımız olduğu ap açık ortada ve bu arkadaşlar deniz kıyısından kilolarca yosun toplayabilirler soru şu bu yosunları tuz içerdileri nedeni ile kullanamıyoruz peki bu tuzu yosunlardan ayıklamak için ne kadar süre ile yıkamalıyız ...
Değerli arkadaşlar ben bu sorunun cevabını bulmak için marmara denizinden bir poşet yosun topladım şuanda bir bidonun içinde balkonda bekletiyorum ve 2 günde bir sularını değiştiriyorum bunu bir ay boyunca takriben 15 defa yapacağım sonra onları güneşte kurutup blendır da toz haline getirip aynı boy aynı cins domates ve biber fidelerine uygulayacğım sonucu hep beraber görceğiz ...başka bir arkadaşım denizden topladığı yosunları kışın olukların altına bırakıp kış boyunca yıkanmaları tekniğini de kullanıyor ..saygılarımla
|