Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin
Sevgili Ümit 79,
Devamını bekliyoruz ve özellikle kaktüslerin size anlattığı duyguları paylaşmanıza çok sevindim. Umarım Kırkkaleye kaktüs sevdasını yayarsınız
|
Sevgili Kartalpin ,teşekkür ederim.Paylaşılacak o kadar çok şey var ki aslında .Kaktüsler benim için tutkuya dönüştü demiştim daha önce.Bu bir gerçek...Benim ki sanırım modern çağın yalnızlıklarına mahsus bir hastalık. Daha iyi ve onurlu yaşamak için can hıraş çalışıyorum. Sonrasında fark ediyorum ki aslında çalışmaktan başka bişey yapmıyorum...
Bu tekdüzelik bir zaman sonra boğar oluyor beni. Artık hayatımın içinde ki hiçbirşeyin anlamlı gelmediğini fark ettiğim zamanlarda başladı kaktüs tutkum. İyiki başladı , küçücükte olsa bu tutku hayattan keyf alabilmemi sağlıyor. Kocaman bir insan denizinde sözcüklerle konuşamayacak kadar kelimesiz kaldığımda kaktüslerle sessiz iletişimime başlıyorum. Verdiğim herbir zerre emeğin ruhuma yansıyacak enerji olduğunu bilerek bunu yapıyorum.
Bazı duyguların ne yazık ki kelime dilinde sözlüklerde tarifi , karşılığı ,anlamı yok...Okyanusta susuz kalmış bir balık gibi yüreğim çırpınırken kendimi kaktüslerin acıtan dikenleriyle buluveriyorum . Deşarj oluyorum , hüzne müptela bir tarafı azad ediyorum .Sıralı düşünme ve mantık yürütme gibi eğitimin kazandırdığı tüm sıradan ve monoton alışkanlıklarım kaybolup bırakıyorum kendimi fikri fırtınalara...
Kaktüslerle anımsıyorum birçok dostu , bir çok yalanı ,bir çok insanı .Kaktüslerle unutuyorum üzerine yamalar atttığım masum çocukluk günlerini .Annemin bizlere öğrettiği en güzel hissiyat yetinmeyi ve sabrı...Kaktüs deyip geçmemek lazım , bana çok şeyler anımsatıyor...
Kırıkkale de ne yazık ki beş çeşitten fazla kaktüs bulamıyorum . Zamansızlık problemimden dolayı başka şehirlere de gidemiyorum . Es kaza bir yerlerde görürsem satın alabileceğimi alıyor , alamayacağım olduğu zamanda bir parça çelik rica ediyorum... Umarım tüm Kırıkkale kaktüs sevdasına tutulurda umud edebilmek için güzel günleri daha çok sebebim olur...