View Single Post
Eski 29-05-2010, 20:57   #452
aliok1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-02-2010
Öncelikle şunu belirteyim.Ben çiftçi değilim.Memurum.İzmirde görev yapıyorum.Babam çiftçi idi .Köyde büyüdüm.Fırsat buldukça turgutluya köye gidiyorum.Kirazlarada kardeşim ortak bakıyor.Bizim kiraz ağaçları biraz rakım olarak yüksekte 500m gibi onun için geç olgunlaşıyor.Bizim early burlatlar oluncaya kadar kemalpaşada ziraat 900 çıkıyor yükselti farkına bağlı olarak.Early burlat kirazını turfanda olarak erken çıkarabilecek arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.Diğer cins kirazlara karıştığı zaman pek para etmez.Ben üç dört gün önce köyde iken en ince burlatlar 1tl idi.Kaliteye göre 2-3-3.5 tl gibi fiyatlara alıcı buldu kaliteli olanlar.Tabi turfanda olarak düşük rakımda çıkaranlar çok daha iyi paraya sattılar.Birde kiraz piyasası düzensizdir mesela bir gün önce 3 tl ye sattığınız kirazı bir gün sonra 2tl ye zor satarsınız.Genellikle early burlatta böyle olur .Diğer cins kirazlarda yavaş yavaş piyasaya girdiğinden(olum sırasına göre)burlatın fiyatıda düşer.Ama turfanda kiraz için tavsiye ederim burlatı.Kirazın kıralı ziraat 900 dür dayanıklı bir kirazdır.İhraç olur.En iyi fiyata satılan kirazdır.Ben bundan sonra ziraat900 aşılayacağım.Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi bizim burlatlar yükseltiden dolayı geç olgunlaşıyor.Bu dönemdede piyasa düşmüş oluyor.Biraz önce kardeşimle konuştum ziraat 900ler 3-5 arası gidiyormuş bizim oralarda Kemalpaşanın parsa beldesi var kiraz pazarıyla ünlüdür.7 tl ye kadar alındığını söyledi .ne derece doğru bilemem.

aliok1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön