Alıntı:
Bu yazınız "ilaç milac değil nasıl yolarız nasıl rant elde ederiz"i doğruluyor, Alınan kararlarla bunlar hala oluyorsa ben buna nasıl rant kapısı demem. Bu ve bu gibi yanlış uygulamalara da biz müdahale edecek değiliz. Tamam toplum bunu yapıyor, yapıyorsada yetkili kişiler bune el koyacak, topluma bir başka şekilde bilgilenmesine yol acacak.
|
Sayın Lillium, karar da var, denetleme de var ama ahlaksızlık daha çok var, biz devlet çok ağır önlem ve yaptırım koysun her saniye denetlesin diye bekleyemeyiz. Peki aslında uygulamaları doğru yapmayarak kimi kandırıyoruz sadece ve sadece kendimizi. Uygulama havada kalınca ne oluyor, sizin gözünüzde rant kapısı oluşuyor, öyle ki, ön yargılar oluşuyor, bakın daha yeni başlayan bir uygulamaya bile nasıl yaklaşıyorsunuz.
Eğitime gelince Sayın Doğasever, o da var ama yetmediği de ortada. Yayım çalışmaları devam ediyor, projeler oluşturuluyor, Köylere danışmanlar gidiyor, bizim gibi platformlar da hasbel kader bu işlevi üstleniyor. Ama yetişkin insanların köklü alışkanlıklarını değiştirmek, yeni bilgiyi vermek ve uygulatmak zaman alıyor.
Ben hiçbir zaman devlet memuru olarak çalışmadım, 26 senedir serbest çalışıyorum. Ancak bakanlıkta çalışan arkadaşlarımızın özellikle çiftçi eğitimi için bireysel olarak ne kadar gayret içinde olduklarını biliyorum. Elbette ki bu da devletin tarıma, eğitime ayırdığı bütçe ile tarım politikaları ile ilgili. Son senelerde yanlış tarım politikaları ile tarımımızın, çiftçimizin ne hale geldiği de ortada. Ancak yapılmaya çalışılan doğru işleri de görmezden gelmeye desteklememeye imkan yok.