View Single Post
Eski 29-05-2010, 13:31   #225
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
...
Bir başka konu

Bugünler de muhtarlıklara gönderilen köy kahvelerine asılan bir yazı

İlaç atma belgesi

Belgesi olmayan zirai ilaç atamayacak, atan yüksek para cezasına çarptırılacak

Yahu böyle saçma bir şey olabilirmi,

Yo saçma değil, amaç köylüyü bir şekilde yolmak, bir belge verecek ver şu kadar para, onların amacı ilaç milac değil nasıl yolarız nasıl rant elde ederiz.

O belge düzenli ilaçlamamı yapacak çok merak ediyorum, yahu zehirin düzenlisimi olur.

Böyle kafalar tarımı yönlendiriyorsa biz daha çokkkk güvenli ürünü nasıl tüketeceğiz diye konuşuruz bu gidişle.
...
Sayın Lillium, acaba bu karar niye çıkmıştır diye hiç düşündü mü üreticiler?
Neden maalesef üretici ve satıcı tarafından suistimal edildiği için rayına bir türlü oturtulmayan reçete yasası çıkmıştı hiç değerlendirildi mi?

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama size çok kısa bilgi vermek istedim;

Bizimle birlikte biraz gezseniz dehşete düşersiniz.

Her üretici sizler gibi bilinçli değil. Ne ileri tarım teknilerini kullanıyor, ne organik tarıma, ne de iyi tarıma inanıyor. İlacımı atarım paramı kazanırım diye düşünüyor. İlacı yanlış atınca hem hastalık zararlılara dayanım, hem kalıntı, hem çevreye zarar bir dolu sorun çıkıyor. Gezin bakalım, dere kıyıları, yol kenarları ilaç şişeleri, ambalajları ile dolu. Hani buraya attım ne olacak diye bile düşünmüyor. Dereden su alıp ilaç pompasını dolduruyor, sonra boşalınca çalkalayıp yine dereye döküveriyor. İlacın dozunu yanlış ayarlıyor. Uygun ilaçlama ekipmanını seçmiyor, ilaçlama hasat arasındaki zamana zaten dikkat etmiyor.

Tarım ilacı doğru uygulanmayınca sonuç da vermiyor. Bu sefer ilaç attım kar etmedi deniyor, üstelik organizma doğru ilaçla yanlış ilaçlanmaktan bağışıklık da kazanıyor.

İlaçlama ekipmanının doğru seçilmesinden, pompanın ucundaki çok basit pulun açıklığına, ilaçlama suyunun ph sına, ilaçlama saatine, ilaçlama hasat arası zamana vs. dikkat edilmesi gerekiyor. Uygulamanın nasıl yürüyeceğini bilmiyorum. Biz de izleyeceğiz ve değerlendireceğiz. Ancak yola iyi niyetle çıkıldığı ve amacın, çıkış noktasının
Alıntı:
...ilaç milac değil nasıl yolarız nasıl rant elde ederiz...
fikri olmadığını iyi biliyorum.

Bakalım nasıl yürüyecek...

Reçete sistemi şu anda başarılı yürümüyor, yine ne teşhis var ne birşey, çiftçi isteyince zirai ilaç bayisi ilacı veriyor, anlaştığı mühendis sonra reçeteyi yazıyor, üretici ya alıştığı ilacı, ya internetten duyduğunu (teşhis, uygunluk tespiti bile yok) vs. kullanıyor. Hatta internetten ilaç alıyor. Merdivenaltı ne olduğu belirsiz ürünler bidon bidon kapış kapış açık satılıyor.

Devlet düzenli denetleme yapmaya çalışıyor ama henüz uygulama başarıya ulaşmadı. Ha bu durumda elbette kalıntı yüzünden ürünler dönmeye devam edecek.

Herşeyi devlet denetiminden beklemek doğru değil. Çünkü devlet denetimlerini atlatmak için de insanlar ellerinden geleni yapıyorlar. Ahlaksıza yol çok. Burada önemli olan vicdan ve bilinçlenme.

Sizlerin bu işbirliğinin toplumu, tüketicisiyle, üreticisiyle bu yöne çevirmeye yardımcı olacağına eminim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön