Sn epsody, dün bahçeden bir miktar toprak almak için( patlıcan fidelerini daha büyük bir saksıya almak için epey toprağa ihtiyacım vardı) dikkatlice toprağı karıştırdım. Zaten ince tabaka bir toprak sermişler binanın inşaatından sonra bahçeye. Servi ağacının dibindeki nemli topraktan elimle yavaş yavaş toprak parçaları alarak ufalamaya başladım. Amacım topraktaki solucanları zedelemeden onları ayırmaktı. 1 kovayı dolduracak topraktan 5 tane ufak solucan ayıkladım. Onları yavaşça ağacın dibindeki nemli kısma bıraktım.
Benim merak ettiğim konu şu; evdeki saksılarda solucan olması sanırım bitkiler için iyi değilmiş. Yeterli besini bulamadıkları için saksıdaki bitkinin köklerine vs. zarar veriyormuş diye okudum. Aldığım bu toprakta solucan yumurtası varsa sanırım bir süre sonra büyüyeceklerdir. Yumurtadan çıkma ve gelişme süreleri nedir? Bu yaz patlıcanların büyüyüp meyve verdiği sürede, zarar verecek oranda çoğalırlar mı saksıda? Ya da bu yumurtaları bu toprakta etkisiz hale getirmenin yöntemi nedir? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Bu arada bahçedeki soğuk kompost faaliyetlerine devam ediyorum