Konu: karanfil
View Single Post
Eski 27-05-2010, 22:31   #449
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Sayın Kedi Tırnağı,

2 senedir bu güzel karanfilimi tohumdan üretmeye çalıştım. Filizlendi 4-5 yaprak oldu ve hepsini kaybettim. Bu sırada karanfilim de kırmızı örümcekle mücadeleyi kazanamadı, o da gitti.

Son tohumların bir kısmını kendime saklayıp kalanı arkadaşlarla paylaşmıştım. Sevgili kardelen tohumdan büyütmeyi başardı Bu arada forum ya da özel mesajla filizlerin dik duramadığını toprağa doğru uzandığını , ne yapması gerektiğini sordu ve refleks olarak "Sakın dokunma, anneleri de öyleydi" demiştim.

Oysa ben, filizlerin boyu uzayıp toprağa doğru eğildikçe , yeni toprak takviyesi ile dik durmalarını sağlamaya çalışmıştım kardelen'e yazarken nerede yanlış yaptığımı anladım ama filizler için çok geç kaldım.

Sayın kgursan da şaşırtma işlemi sırasında kök boğazına dikkat edilmesi gerektiğini, toprakla kapatılmamasını , aksi takdirde kök boğazı boğulması ihtimalinin olduğunu yazınca zavallı filizlerimi kendi ellerimle boğduğumu geç de olsa anlamış oldum.

Son tohumlarımı uyarıları dikkate alarak yetiştirmeye çalışıyorum. 4-5 yaprakken şaşırttım ve toprakla boğmadım onları. İyi gidiyorlar ama kaybetmekten hala çok korkuyorum.

Name:  IMG_1968.jpg
Views: 1761
Size:  35.8 KB

Name:  IMG_1969.jpg
Views: 1556
Size:  35.0 KB

Yetiştirme saksılarına şaşırtırken cocopeat, perlit, vermikulit biraz da bahçe toprağından oluşan saksı harcına granül humik asid eklemiştim. Bu aşamada gübre takviyesi yapmam gerkiyor mu bilmiyorum. İnanın dokunmaya bile korkuyorum. Arkası yok, yadigarım ya yaşayacak ve bir kökü de onu bana alana gidecek ya da...

Düzenleyen maki01 : 28-05-2010 saat 00:09
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön