Alıntı:
tokat tarım il müdürlüğü zamanında yalova diktirmişti 10 yıllık ağaçlarda 1 kilo verim zor çıkıyor.
|
Arkadaşlar bunun olması imkansız, bir de işin içinde il müdürlüğü var,
On yıllık ağaçlar bir kilo verimde olamazlar bir yerlerde bir yanlış var o yanlışı iyi tespit etmek lazım, il müdürlüğü ile görüşme yapılmış mı?
Benim de yalovalarım var hiç tozlayıcısı olmadığı halde yinede arılar vasıtasıyla tozlaşıp baya da meyve yapıyorlar.
Yalova ırklarımız da güzel ırklar, bu şekilde yazarak ırklarımızı da çok kötüymüş gibi göstermiyelim ki bir kilo meyve konusu, olması mümkün değil, öyle olsa bile bu çeşitle ilgili bir şey değil, ya bölgeye adepte olamamıştır, ya bakım ve tozlayıcıları ekilmemiştir, mutlaka bir yerlerde bir hata var. O hatayı ve ya yanlışı tespit etmeye çalışalım.
Alıntı:
binlerce yalova sıfır verimle kavak gibi büyüyüp duruyor şu anda tokatta.
|
Ceviz ağacı kavak gibi büyüyor ise budama yanlışları var demektir, kavak gibi budanan ağaçlar verime yatmazlar, değil bir kilo yarım kilo bile vermezler.