View Single Post
Eski 26-05-2010, 16:16   #35
kamil35
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Merhaba kamil bey,

Kafama takılan bir sorum var. Benim elma ağaçlarım çiçek açtığında kısa bir süre çiçek tutumu olacak.Kalan zamanda arılara besin sağlayacak bir bitki var mı? bütün yaz çiçek açsın istiyorum. Mesela iki tarla arasına sınır olarak çit bitkisi gibi birşey düşünüyorum. böğürtlen olabilir mi? bütün yaz çiçek verir mi, arı gelir mi?

Sorum arıcılık değil ama ona yakın olduğu için sordum. Bahçem bir yaşında olduğu için arıcılığı şu an düşünmüyorum. ama yaparsam dört, dörtlük olsun diye şimdiden fikir soruyorum.

Kolay gelsin.
Sayın Bayındırmevki, Bahçeniz İstanbul'da sanırım. Bulunduğunuz yerde arının kendi kendini idare edeceğini düşünüyorum. Arı için birşeyler ekmenize de gerek yok. Siz sizin elmadaki çiçeklerden başka çiçeklerle ilgilenmiyorsunuz galiba Bu nedenlede doğadaki çiçekleri görmüyorsunuz. Marmara Bölgesi bitki örtüsü olarak arının kendine yeter. Ancak size de bal verir mi o konuda bilgim yok. Arı böğürtlene konuyor. Ancak çok yüksek bir bal verimine sahip değil. Böğürtlen çiçeği varsa arı da aç kalmaz. Arı için ekilecek en uygun bitki arı otudur(faselya).
İlerde dört dörtlük bir arıcılık yapmak istiyorsanız; şimdiden dört kovan arı alıp bu çalışmaya başlamalısınız.
Sayın Aifly, kusurluk bir durum yok burada yazı yazmanızdan sadece mutluluk duyarım.
Arıcılığın bulaşıcı olduğu söylenir durur. Galiba gerçek Ben bu hastalığı burada bir kaç kişiye bulaştırırım
Saygı ve selamlar...

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön