View Single Post
Eski 25-05-2010, 14:17   #5
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Sayin deniz_ers,

Bonsai yapmak icin fidan secmek onemlidir. Fidan secerken kafanizdaki tarza gore secersiniz ya da uygun bir tarz olabilecek bir fidan uzerinde durursunuz.

Simsirin birkac yillik dallarini telleyip istenildigi gibi kivirmak oldukca zordur biraz zorlama ile kirilabilirler. Fidancilarda satilanlar da hep yukariya buyumus fidanlar oluyor sizinki gibi ve buna benzer fidanlara estetik bir guzellik katmak zor oluyor. Simsirden daha genc fidanlar uzerinde calisilirsa istenen sekil daha rahat elde edilebiliyor. Fidanin buyumesi bonsai saksisina gecirilmesi ise zaman alsa bile iyi bir bonsai yapmak icin iyi bir adim atilmis olur.

Ben, sizin agaciniz uzerinde bir calisma yapacak duumunda olsam. Sizin tellediginiz ondei iki dal uzerinden telleri cikarir, ondeki o iki dali ciktiklari yerin 5cm kadar uzerinden budar (ileride budamadan geriye kalan yerlerin kabuklarini soyar kurumus govde goruntusu verirdim) geride kalan iki govde uzerinden cikacak olan dalciklari da telleyip degerlendirir ve belki iki govdeli bir tarz olusturmaya calisirdim.

Sordugunuz icin cevapladim sizin bunlari ille de yapmaniz gerekmiyor. Icinizden nasil geliyorsa oyle yapabilirsiniz. Ne de olsa ilk calismaniz. Bu agaciniz yasar ve siz de bonsaiyi bir yasam tarzi gorup devam ederseniz onunuzdeki yillarda iste benim ilk yaptigim bonsai bu der, son yaptiginiz calismalarla karsilastirirsiniz.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön