View Single Post
Eski 24-05-2010, 22:33   #30
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Sn epsody söylediklerinizde haklısınız. Bahçeye açığa atma işini genelde kışın yapıyordum. Hava sıcaklığı düşük olduğu için kokuşma sorunu olmuyordu. Şimdi yazdığınız gibi çukurlar açıp onların içine dolduruyorum. Bahçeye indiğimde de çukurun üzerini biraz toprakla dolduruyorum. Sulama işini de gene yukardan, sebze-meyve-pirinç vs. yıkanan suları bahçeye dökerek hallediyorum Nemli olursa kimyasal çözülmenin artacağını biliyorum. Hem bahçedeki birkaç servi için de bahçeyi çok kuru tutmamaya çalışıyorum.

Bahçeye sebze ekme işine gelince; 2 yıldır çok istesem de bahçeye birşey ekmedim çünkü ev yapıldıktan sonra bahçeye dökülen toprağın nerden geldiğini bilmiyorum. Sağdan soldan bahçeye akan( özellikle yukarda bahsettiğim, balkon sularının bahçeye salınmasının da etkisiyle) kimyasal maddelerden çok çekindim açıkçası. Ama çok da çekinmemem gerktiğini biliyorum. Zaten satın aldığımız sebze-meyvelerin çoğu da zirai ilaç kalıntısı, suni gübre, hormon vs. epey kirli durumdalar. Benim bahçede organik olarak yetiştireceğim ürünler eminim daha sağlıklı olacaklardır.

Aslında bahçe dediğim; apartmanın 3 yanını saran, önde 60 cm, yanda ve arkada 1 metreden geniş bir bant şeklinde. 40-50 metre vardır sanırım binanın çevresi. Aslında çok da az bir alan sayılmaz. Bahçe biraz kaldırımdan aşağıda kaldığı için sadece yan taraf yoğun güneş alıyor. 2 yıldır bahçeye inmeyişimin asıl sebebi; bahçe katında daireler olması ve oturanları rahatsız etmek istemeyişimdi. Ama artık yeter dedim bu sene bahçeye daldım Şimdilik balkonda domates, biber, patlıcan yetiştiriyorum, saksılarda. İyice deneyim kazanırsam seneye muhtemelen bahçenin bir köşesini de ekebilirim. Önerilerinbiz için tekrar teşekkürler.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön