View Single Post
Eski 24-05-2010, 20:35   #58
jeomeo
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Her ne kadar bonsai için çok uygun bitkiler olmasa da sukkulentlerle çalışmayı seviyorum. Çünkü hemen hemen uzerlerinde her türlü calismaya dayanıp, bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar.

Bu alacalı yeşimin saksısını değiştirip bir iki dalını budadım. Önümüzdeki günlerde uç alımları ve telleme yapmayı planlıyorum.

DSCN0761.jpg

Geçen yıldan bu yana üzerinde telleme budama ve uç alımpları yapılan süs narı, ateş dikeni ve çobanpüskülü (ilex) fidanlarımdan genel bir görüntü.

DSCN0764.jpg

Bu karaağaç üzerinde bir dalda köklendirme yapıyordum. Sonra sonuçta elime geçecek olanın yalnızca yaklaşık 10 santimlik bir fidan olacağının farkına varınca o dalı kestim. Ve ilk aldığımda çirkin kıvrımlı bir hazır bonsai olan bu fidanı fotoğrafta görülen köpüğün hızasından köklendirmeye çalışıyorum. Daha sonra en altta sağda görülen sürgünün olduğu yerden ayrılıp biraz daha güzel şekilli bir aday olacağını düşünüyorum.

DSCN0750.jpg

Bu fidan elimdeki en hızlı gelişen fidan. Hemen hemen her hafta iki kere geri budama ve uç alımı yapıyorum. Yukarıda uzayan dal ile oluşturacağım yeni bir yaprak kümesi ile biraz daha sivri bir zirve planlıyorum. Sağa giden dal tam kendini topralamıştı ki köpek kırdı. Ama kendini tekrar toparlayıp üçgenin sağ kısmını oluşturacağını düşünüyorum.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön