View Single Post
Eski 24-05-2010, 18:30   #13
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
İşlerimizi bitirip, her zaman'ki gibi akşam üzeri ocağımızı yakıp, piknikvari yemeğimizi yedik. Hava hafiften yağmur çiselemeye başlayınca, güneş'in batışına yakın ev'e döndük.

Takip edenler bilir, yağmur ve Kozak ilişkisini, geçenlerde forumun Kozak ile ilgili açtığımız bölümlerinde anlatmıştım.

Şöyle yazmıştım:

Kozak'ta ki çam ağaçları, yağmur bulutlarını topluyor ya da (bilimadamlarının dediği gibi "Kendi yağmurunu yaratıyor") ve Bergama bölgesinde yeterince su olmasını sağlıyor.

Bu olay benim,

1). Ağaç olan yerde yağmur olur.
2). Yağmur olan yerde ağaç olur.

Tezlerin'den, 1. şıkka inanmama neden oluyor.

Dün bu olayı bir kez daha, bire bir yaşadım ve hemen fotoğrafladım. Fotoğraflarda göreceğiniz gibi, havanın büyük bölümü açık olmasına rağmen, Kozak'ın batı tarafına denk gelen (Dikili-ayvalık tarafından) deniz üzerinden, yağmur bulutlarını toplayıp, havada rüzgar olmamasına rağmen, bulutları batı-güney-doğu yönünde tarayarak, geçtiği güzergaha yağmur bıraktırdı.

Biz Bergamalılar bu olaya çok şahit oluyoruz. Bulutların buluştuğu merkez olan yer, güneşin battığı ufuktaki dağlık bölüm, Kozak'ın batı bölümüdür.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ayazkentli : 29-09-2012 saat 15:49 Neden: Benzer fotoğrafın biri silindi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön