View Single Post
Eski 24-05-2010, 16:21   #1035
WM1TR
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster

Sayın Lillium'un verdiği linkteki sempozyomu dinledim. Yıllardır bu işin içinde olan insanların genel tartışma konusu bile fidan seçimi, çeşidi, üreticiye güven konusunda kilitlenmiş kalmış. Teknik her detayı düzgün yapsak dahi fidan seçimi ve alımında en ufak bir hata insanın yıllarına mal olabiliyor.
bu konu gerçekten çok önemli, attığınız her adımı çok dikkatli atmanız gerekiyor. çünkü işin gerçeği yıllar sonra anlaşılıyor. IX.ceviz çalışma grubundan bahsediyorsun sanırım, o 4 bölümü de nerdeyse ezberledim. orda adları geçen fidancılara da geçen hafta mailler attım, henüz cevap almadım ama acelem olmadığı için fazla üstelemiyorum. aslında bizzat gitmem gerekecek. çalışma grubundaki fidancılar herhalde en güvenilir olanlardır...reklam yapmak için söylemiyorum, ama orda anlatılanları gördükçe ve olayın ciddiyetine de vardıkça daha güvenilir yer neresi olur diye düşünmeden edemiyorsun. 400 fidana 12 liradan yaklaşık 5bin lira vereceksin, az buz para değil, taşıması da var, saklaması da var. ama sonunda diktiğin fidanların aldığını düşündüğün fidanlar olmadığını görünce boşa geçen zaman, emek, nakit....alabilirsem dikim için onların ücretlerini de almaya çalışıcam. gerekirse fidanlıktan 3-4 kişiyi bir haftasonu için kiralama durumu bile olabilir. her aşama önemli ama en önemli kısmı fidan dikimi. tabii bence.

ne yazık ki bizim oralarda bahçecilik daha yeni yeni gelişiyor. benim gördüğüm bahçeler henüz 2-4 yaşında filandı, yani henüz ürün yok. tabii iş yoğunluğu nedeniyle hafta içi gidemedim, yoksa eminim ordaki tarım il müdürlüğü bize olgun bahçeler gösterir.

WM1TR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön