Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce
Orhan bey merhaba, bahçeniz ve eviniz çok güzel. Dilerim sağlıkla, mutlulukla keyfini çıkarırsınız.
Bir öneride bulunmak istiyorum.
Ben sizin yerinizde olsam, ibrelileri ( leylandi, sedir...) bahçenin kenarlarına, çit yakınlarına ekerdim. Ortalara da meyveleri ekerdim. Evin yakınlarına da çalı türü ,çekleri.
İbreliler hem çok büyüyor hemde büyüyünce yakınlarında başka ağaçlar büyüyemiyor.
Sanırım yaprakları yakıyor.
|
Sevgili agozce;
Bahçem ve evimle ilgili görüşlerinize teşekkürederim.
Aslında, büyüdüğünde bahçemde gerek gölgesi ile, gerekse dökülen yaprakları ile, pek zarar verecek konumda ağaç yok! Sanırım fotoğraflarda göz aldanıyor.
Yaklaşık 1600 metre karelik avlumun, sağ ve sol yan ve arka bölümünü meyvelere ayırdım.
1000 metre karelik ön cepheyi de, park ve süs bitkilerine ayırdım.
Ortada sayılabilecek, iki limon selvi, sağ lobta, bir manolya.
Sol lobta da; bir alacalı leylandi ve yine soliter olarak bir Himalaya Sedirim var.
Yani, toplam beş adet, büyüdüğünde boyları 10 metreyi geçecek ağaç var. Kısacası 200 metrekareye bir ağaç düşüyor.

Olduça ideal bir rakam. Ayrıca, limon selviler, her yaşta küçültülüp şekillendirilebiliyor.
Yine ortalarda görülen, Boulevard' ların boyları en fazla 3-3.5 metreye kadar, Libocedrus Variegata' ların boyuda 5-6 metreye kadar uzayabiliyor. O da 10-15 senede.
Resimlerde görülen iki limon selvi, ön kapı ve duvara 2,5-3 metre mesafede. Leylandiler, sağ yanda kenarda.
Bu arada gönderdiğiniz tohumlar hala tüp ve saksılarda. Hiç açıp bakmıyorum. Birden sürpriz yapsınlar istiyorum.
Sevgiyle kalın.